
12. Uluslararası Kozmetik Kongresi 2. Gün 2. Bölümünden Önemli Notlar
22 Şubat 2022
1 Mart 2022 Tarihi Sonrası Piyasada Bulunan LILIAL içeren Ürünlerin Son Durumu
1 Mart 202212. Uluslararası Kozmetik Kongresi 3. Gününden Önemli Notlar

ALTINCI OTURUM
12. Kozmetik Kongresi’nin son günü, Doç. Dr. Serhan Türkyılmaz moderatörlüğünde açıldı.
Altıncı oturumun ilk konuşmacısı Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nden Dr. Tahsin Çağdaş AKASLAN, Botulinum Toksin ve Kozmetik Dermatolojide Kullanım Alanları konulu sunumunu gerçekleştirdi.
AKASLAN, Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’ne göre, 2018 itibariyle botulinum toksin enjeksiyonlarının, Amerika Birleşik Devletleri’nde 7,4 milyon prosedürle en yaygın kozmetik işlem olduğunu belirtmiştir. ABD, Almanya, Çin, Güney Kore, Kanada, Rusya, Hindistan, Mısır ülkelerinde toksin üretimi yapıldığı bilgisini vermiştir.
Altıncı oturumun ikinci konuşması COSMER GIVAUDAN firmasından Frederic SERRES tarafından gerçekleştirildi. Conscious Beauty, The New Must-Have Of The Cosmetic Industry konulu konuşmasını gerçekleştiren Serres, güzellik endüstrisinin en dinamik endüstrilerden biri olduğunu, tüketicilerin artık kozmetik ürün satın alırken çok bilinçli davrandığını belirtmiştir.
Givaudan Active Beauty firmasının, tüketicilerin daha yeşil, daha sürdürülebilir kozmetik ürünlere yönelik talebini karşılayacağını belirtmiştir.
Altıncı oturumun üçüncü konuşması DQS Denetim ve Belgelendirme şirketinden Demet AŞANER BERBERLER tarafından yapıldı. Kozmetik Ürünlerinde HACCP Risk Analizi Methodunun Uygulanması ve Kozmetik Ürün Güvenliği Standartları konulu konuşmasında tehlike ve risk yönetimi ile ilgili önemli bilgiler vermiştir. İyi bir risk analizi yapılması için multidisipliner bir ekibin kurulması gerektiği, kurulan ekibin tüm eğitimlerinin tamamlanması ve risk analizinde kullanılmak üzere tüm bilgilerin toplanılması gerektiği konusunda bilgiler vermiştir.
YEDİNCİ OTURUM
Son oturum, Prof. Dr. Serap BEŞLİ moderatörlüğünde açıldı.
Yedinci oturumun ilk konuşmacısı Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığından Yüksek Kimya Müh. Pelin KILINÇ GÖK, Kozmetik-Biyosidal Denetimleri ve İdari İşlemler konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Kozmetik Ürün Grubu ile ilgili yapılan sunumdan alınan görselleri aşağıda sizinle paylaşıyorum.










Biyosidal Ürün Grubu ile ilgili yapılan sunumdan alınan görselleri aşağıda sizinle paylaşıyorum.



Yedinci oturumun ikinci konuşmacısı Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığından Uzm. Biyolog Ömür ERDOĞDU, ÜTS ve Denetim konulu sunumunu gerçekleştirdi.




Yedinci oturumun üçüncü konuşmacısı Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığından Uzm. Kimyager Rana Ülker ÖZKAN, Ürün Bilgi Dosyası Denetiminde Sık Karşılaşılan Eksiklikler konulu sunumunu gerçekleştirdi.




Yedinci oturumun dördüncü konuşmacısı Marmara Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Semra AKKAYA TURHAN, Kozmetik Ürün ve Prosedürlerin Oküler Etkileri konulu sunumunu gerçekleştirdi.
ABD’deki tüketicilerin %70’inden fazlasının haftada en az bir kez ve %30’dan fazlasının ise günlük olarak yüz makyajı uyguladığını belirtmiştir.
Göz kozmetikleri tipik olarak pigmentler, vakslar, yağlar, silikon bileşenler ve prezervanlar içerdiğine belirten AKKAYA TURHAN, mikrobiyal kontaminasyon ve bozulmayı önlemek için çoğu kozmetik üründe koruyucu madde bulunduğunu belirtmiştir.
Sunumundan birkaç görseli aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.





Yedinci oturumun son konuşmacısı Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Serhan TÜRKYILMAZ olup, Functional Cellulose Microspheres for Potential Biomedical and Cosmetological Applications konulu sunumunu gerçekleştirdi.
PİM Grup olarak, pandemi koşullarında tüm hijyen kurallarına dikkat edilerek başarılı bir kongre geçirmemizi sağlayan Kimyagerler Derneği ve Gebze Teknik Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz.