
Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) 12 Nanomalzeme Yasağını Bildirdi
21 Şubat 2022
12. Uluslararası Kozmetik Kongresi 3. Gününden Önemli Notlar
25 Şubat 202212. Uluslararası Kozmetik Kongresi 2. Gün 2. Bölümünden Önemli Notlar

12. Uluslararası Kozmetik Kongresi 2. Günü 2. Bölümünde T.C. Sağlık Bakanlığının sunumlarına yer verilmiştir.
İKİNCİ OTURUM
İkinci oturum TİTCK Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanı Yücel DENER’in konuşması ile başladı. Tüm süreç boyunca yaptıkları çalışmalardan detaylı bahseden DENER, kozmetik ürün kılavuzlarını sadeleştirdiklerini ve sektörün tüm AB ve TR yönetmelikleri incelemesi gerektiğini de belirtti. Bakanlığın, sektörün tüm ihtiyaçlarına yardımcı olmak istediğini belirten Dener, yurt dışına ürün gönderim süreçlerinde firmalara destek olabilmek adına tüm çalışmaları yaptıklarını da konuşmasında yer vermiştir.
İkinci oturumun ilk konuşmacısı Dr. Ecz. Mehtap PALABIYIK’tır.
Palabıyık, sunumuna kozmetik ürünlerinin tanımı ile başlamış olup, kozmetik ürünlerinin bağlı olduğu ekler, ürün güvenlik değerlendirme raporunun hazırlanması, GMP kuralları ve kozmetik mevzuatında yapılacak değişiklikler ile ilgili kısa bilgiler vermiştir.
Sunumundan birkaç görseli aşağıda sizler ile paylaşıyoruz.


İkinci oturumun ikinci konuşmacısı Kozmetik Ürün Mevzuat Birim Sorumlusu Dr. Ecz. Gülçin KÖSE, klinik araştırma başvuruları, ihracat sertifikaları başvurusu ve mevzuatta yasaklanan hammaddeler hakkında bilgiler vermiştir.


İkinci oturumun üçüncü konuşmacısı ise Ecz. Mustafa UYGUN, Firma Kayıt İşlemleri ile ilgili detaylı bilgiler vermiştir.
İkinci oturumun dördüncü konuşmacısı Uzm. Ecz. Zehra CİVELEK, Firma İşlemlerine Dair Sık Karşılaşılan Sorular ile ilgili sunumunu gerçekleştirmiştir.
İkinci oturumun beşinci konuşmacısı Uzm. Ecz. Kumsal GÜMÜŞCAN, ÜTS Bildirim İşlemleri konulu sunumunu gerçekleştirdi.

İkinci oturumun beşinci konuşmacısı Uzm. Ecz. Zeynep Ezgi TÜRKOL, Kozmetik Ürünlerde Güvenlilik Değerlendirmesi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Türkol, kimlerin ürün güvenlilik değerlendirme raporu hazırlayabileceği ve bir ürün güvenlilik değerlendirme raporunda yer alması gereken gereklilikler ile ilgili detaylı bilgiler verdi.



İkinci oturumun altıncı konuşmacısı Ecz. Şule ŞAHİN, Kozmetik Ürün İddiaları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Şahin, kozmetik ürün tanımını ve iddia kavramını açıkladıktan sonra, kozmetik ürün etiketlerinde yer alan iddiaların kullanımı ile ilgili bilgiler verdi. Sunumdan birkaç görseli aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.



ÜÇÜNCÜ OTURUM
Üçüncü oturumun birinci konuşmacısı Ecz. Zeynep Rümeysa DÖLEK, Biyosidal Ürünler Mevzuatı konulu sunumunda, biyosidal ürünlerin kullanım amacı, ürünün incelenmesi, etiketlenmesi, ruhsatlandırması ve mevzuatı hakkında detaylı bilgiler vermiştir. Ayrıca Tip 1 ve Tip 19 ürünlerinin sağlık bakanlığına bağlanması ile yapılan yeni güncellemeleri bizlerle paylaşmıştır.


Üçüncü oturumun ikinci konuşmacısı Ecz. Ayşe ARAS’ tır. Aras, Biyosidal Ürün Mevzuatı ile ilgili sunumunu gerçekleştirmiştir.
Üçüncü oturumun üçüncü konuşmacısı Ecz. Elmas SARI, Biyosidal Firma Başvuru İşlemlerinin nasıl yapıldığını bir örnek ile açıkladı.
Üçüncü oturumun dördüncü konuşmacısı Ecz. Elif ERDOĞAN, Ruhsata Esas Analizler konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Üçüncü oturumun son konuşmacısı Ecz. Hülya TEZEL’ dir. Risk değerlendirme raporunun doğru hazırlanabilmesi için detaylı bilgiler vermiştir.