
1 Mart 2022 Tarihi Sonrası Piyasada Bulunan LILIAL içeren Ürünlerin Son Durumu
1 Mart 2022
Tip-1 ve Tip-19 Biyosidal Ürünlere İlişkin 2021 Yılı Dördüncü 3 Aylık Denetim Verileri
2 Mart 2022Kozmetik Ürünlere İlişkin 2021 Yılı Dördüncü Çeyrek Denetim Verileri

Kozmetik Ürünlere İlişkin 2021 Yılı Denetim Verileri
– Dördüncü Çeyrek –
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı dördüncü üç aylık dönem (Ekim-Kasım-Aralık) toplamında kozmetik ürünler piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere idari yaptırımlar (idari para cezası, geri çekme, imha iş ve işlemleri) uygulanmıştır.
Denetlenen kozmetik ürün sayısı: 550
Teknik düzenlemeye uygun ürün sayısı: 155
Teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısı: 392
Güvensiz ürün sayısı: 3
Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesi ile uygulanan toplam para cezası: 280.000 TL
Mevzuat çerçevesinde verilen diğer para cezası: 30.000 TL
Toplam para cezası: 310.000 TL
Mahkemeler/Savcılıklar, Emniyet/kolluk kuvvetleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ulaşan ve incelemeler neticesinde sahte/kaçak/taklit olduğu belirlenen 853 adet parfüm 5324 sayılı Kozmetik Kanunu uyarınca güvensiz ürün kapsamına alınmış olup, bu ürünler için sadece imha işlemi uygulanmıştır.
2021 Yılı Dördüncü Üç Aylık Dönem Güvensiz Kozmetik Ürünler Listesi kurumun internet sitesinde açıklanmış olup, tam listeye buradan ulaşabilirsiniz.