
Avrupa’daki Önemli Son Tarihler Listesi, 2025
12 Şubat 2025
15. Uluslararası Kozmetik Kimyası Üretimi Standardizasyonu Kongresi 2. Gün
24 Şubat 202515. Uluslararası Kozmetik Kimyası Üretimi Standardizasyonu Kongresi 1. Gün

AÇILIŞ KONUŞMALARI
Açılış konuşmalarının ilki, 15. Uluslararası Kozmetik Kongresi Başkanı Sayın Prof. Dr. Serdar BURMAOĞLU tarafından gerçekleştirildi. BURMAOĞLU, kozmetik sektörünün %10-12 büyüme sağladığını, üretim tesislerinin yanı sıra fason üretim yapan tesislerde de büyüme gerçekleştiğini ve üretilen ürünlerin iç piyasa haricinde 190 farklı ülkeye ihraç edildiğini ve 2024 yılında ihracatın 2,8 milyar dolar olduğunu açıklamıştır. Kozmetik sektörünün küresel pazarda hala büyüme potansiyelinin olduğunu ve farklı fırsatların olduğunu vurgulamıştır. Kozmetik üreticilerinin 2024 yılında Ar-Ge faaliyetleri için 200 milyar dolar yatırım yaptığını, 2024 yılında multifonksiyonel ve doğal ürünlerin üretimlerinin arttığını, üretilen ürünlerin %40`ının çevre dostu ambalajlardan ve doğal içeriklerden oluştuğunu belirterek sektörün daha da ileriye taşınacağını vurgulamıştır.
Açılış konuşmalarından ikincisi, Kimyagerler Derneği Genel Başkanı İkram CENGİZ tarafından gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarından üçüncüsü, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü Avni DİLBER tarafından gerçekleştirilmiş olup ürün çeşitliliğin çok olduğu bu ortamda rekabet yaratmada pazarlama ve reklam alanlarında farklılaşma yaratıldığından bahsetmiştir. Sektörde haksız rekabetlerle uğraşırken bir yandan da tüketicinin korunması için gereken tedbirleri aldıklarını belirtmiştir. 2024 yılında 4,5 milyar ceza kestiklerine vurgu yapmış ve yönetmelikte yapılan değişiklikler sonucunda reklam kurulu cezalarının 10 katına çıktığını belirtmiştir.
Açılış konuşmalarının ardından program akışına plaket töreni ile devam edildi.
BİRİNCİ OTURUM
Açılış konuşmalarından sonra Birinci Oturum Sn. Dr. Mutlu TOPAL başkanlığında açıldı.
Birinci oturumun ilk konuşması MG International Fragrance Company`de ARGE müdürü olarak görev yapan Ahmet BAYDAR tarafından yapıldı. “Kozmetik ve Koku Sektörünün Geleceği”” başlıklı sunumunu gerçekleştiren BAYDAR, kozmetik sektöründe hammaddelerin önemini, hammadde firmalarının yaptıkları Ar-Ge faaliyetlerinden ve kozmetik üreticilerinin geliştirme faaliyetlerinin iyi olduğunu ancak araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi gerektiğine değinmiştir. Gelecekte yüksek derecede kişiselleştirilmiş, bir üründen fazlası beklenen ve yeni teknolojilerle üretilecek ürünler olacağını vurgulamıştır.
Birinci oturumun ikinci konuşması Ecz. Seda AYTİN tarafından gerçekleşti. AYTİN,
“Cilt Paletine Moleküler Renkler Katmak: Bir Eczacının Biyokimyasal Sanatı” başlıklı sunumunda; kullanılan serum ve kremlerin biyokimyasal etki yarattığını ve oluşturduğu fizyolojik değişimlerinden bahsetmiştir. Biyokimyasal etki tanımını ve mekanizmalarını açıklamıştır. Ayrıca birbirini olumlu etkileyen ve birbirinin etkisini azaltan hammaddeleri ele almıştır.
Birinci oturumun üçüncü ve son konuşması Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde görev alan Prof. Dr. Öztekin ALGÜL, “Aşk ve Kozmetik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.