
8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi
24 Ekim 2017
1.Uluslararası Katılımlı Kozmetik Kongresi’nin 2. Gününden Notlar
27 Ekim 2017Uluslararası Katılımlı Kozmetik Kongresi’nde 1. Günden Notlar

Dün Pim Grup ve Kozmetik Pusula olarak, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği’nin Antalya’da düzenlediği 1. Uluslararası Katılımlı Kozmetik Kongresi’ne katıldık.
Program Akışı ise şu şekildeydi;
13.00 – 14.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
Kim. Levent KAHRIMAN
KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı
Dr. Ecz. Levent ALPARSLAN
Düzenleme Komitesi Başkanı
Ecz. Aylin ÇAL YALÇINKAYA
Türkiye Eczacılar Birliği Denetleme Kurulu Üyesi
Dermokozmetiklerin Eczanelerdeki Durumu
Recep USLU
T.C.Sağlık Bakanlığı TİTCK, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı
Fatih TAN
T.C. Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı
KAHVE MOLASI
15.00 – 16.30 EYÜP SABRİ TUNCER OTURUMU
Kim.Müh. Özge YÜKSEL ÖZEL
Azelis Teknik İş Geliştirme Müdürü
“Geleceğin Kozmetik Akımları”
Doç. Dr. Buket AKSU
Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı
“Nesillere Göre Kozmetik Kullanımı”
Mert AYDINER
Nöropazarlama Koçu, Yazar, Konuşmacı
“Kozmetikte Nöropazarlama Teknikleri Eğitim Sunumu”

KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Kim. Levent Kahrıman‘ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, gün içerisinde yapılan sunumlardan aldığımız notlarımızı ise hemen size aktaralım istiyoruz:
Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Fatih Tan, Türkiye’de sağlık okur-yazarlığının ilkokul düzeyinde olduğunu belirtti. Bu nedenle, yurtdışında merdiven altı üretilmiş birçok ürünün “Kozmetik” adı altında ülkemize sokulmaya çalışıldığını, bu tür imalatçılar için ideal bir pazar yeri olduğumuza değindi. Yine, sağlık okur-yazarlığı seviyesinin çok düşük olması nedeniyle, “üçkağıtçı” olarak tabir ettiği bazı kişilerin halkın sağlığa olan hassasiyetinden faydalanarak para kazanmaya çalıştıklarına dikkat çekti.
“İnsanlar için en önemli şey sağlık. Her türlü giyim ve diğer ihtiyacından vazgeçebiliriz ancak sağlığımızdan vazgeçemeyiz. Bu nedenle de insanımız sağlık konusunda fazlasıyla suiistimal ediliyor.” diyen Fatih Tan, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlık Beyanı Komisyonu” kapsamında ne tür faaliyetler yapıldığına değindi.
Sağlık Bakanlığı’nın diğer bakanlık ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, bu tür sahtekarlıklara karşı ciddi bir mücadele verildiğini ve bu mücadelenin topyekün hepimizin mücadelesi olduğunu belirten Tan, ilaç hususunda da “Eczane dışında ilaç adı altında satılan tüm ürünler sahtedir” ifadesini kullandı.
Kim. Müh. Özge Yüksel Özel, “Geleceğin Kozmetik Akımları” başlıklı konuşmasında, tüketicilerin seçtiği makyajı uygulayabilecek makinaların gelecekte gerçek olabileceğinden bahsetti. Ayrıca, kozmetikte suyun daha az kullanıldığı trendlerin artış gösterdiğini, enerji düzenleyici kozmetik ürünlerin üretilmeye başlandığını belirtti.
Doç. Dr. Buket Aksu, “Nesillere Göre Kozmetik Kullanımı” başlıklı konuşmasında, Antik Mısır, Antik Yunan, Roma İmparatorluğu, Ortadoğu, Çin, Japonya ve Avrupa’nın geçmişte kullandığı kozmetik ürünlerden ve nesillerin farklı kozmetik yaklaşımlarından bahsetti.
Gün içinde değinilen bir diğer konu da, yüksek para cezaları oldu tabii ki. Her türlü tanıtım materyalinin yakın takip altında olduğunu, rekabet amacıyla sağlık beyanı içeren ifadelerin sık kullanıldığını, ancak bu durumun çok ağır sonuçlar getirdiğini notlarımız arasına aldık.
2. ve 3. güne ait notlar için takipte kalın.