
11. Kozmetik Kongresi 1. Gününden Önemli Notlar
27 Mart 2021
11. Kozmetik Kongresi 2. Gününden Önemli Notlar 2. Bölüm
29 Mart 202111. Kozmetik Kongresi 2. Gününden Önemli Notlar

1.Bölüm
Aktarmak istediğimiz bilgilerin fazlaca olması sebebiyle ikinci günü iki ayrı bölümde sizlere sunacağız.
İKİNCİ OTURUM
Prof. Dr. ALİYE ALTUNTAŞ moderatörlüğünde ikinci gün açılışına başlandı.
Uzm. Ecz. M. Kutlu KAYTAN, Kahverengi Cilt lekeleri ve Bitkisel İçerikli Kozmetik Çözümler konulu sunumunu gerçekleştirdi. Kozmetik kullanıcılarının en çok rahatsızlık duyduğu konuların başında gelen kahverengi lekeler üzerinde tirozinaz inhibitörleri, melanozoma transferini azaltan ajanlar, bakır iyonları ile şelat oluşturan etkin maddelerin çok etkili olduğuna dair çalışmalarından bahsetti.
Ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Kartal Kozmetik Sektöründe Esansiyal Yağların Önemi başlıklı konuşmasını gerçekleştirildi. Uçucu yağlar ile ilgili çok fazla çalışmanın bulunduğunu belirterek belli başlı çalışmalarla ilgili detaylara sunumunda yer verdi. Güneş koruyucu ürün formülasyonlarında esansiyel yağların koruyucu fonksiyonu olduğunu vurguladı. Konuşmasını esansiyel yağ içerikleri ile var olmak isteyen bir kozmetik bir markanın etkisinin, istenilen kalite ve özellikte uçucu yağ elde edebilmesiyle doğru orantılı olduğu konusunda verdiği bilgilerle devam ettirdi.
İkinci oturumun üçüncü konuşması Marmara Üniversitesinden Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan tarafından yapıldı. Modern Zamanlarda Oküler Kozmetik ve Oküler Yüzey Üzerine Etkileri konulu konuşmasında Benzalkonium Chloride hammaddesinin kozmetik ürünlerde kullanımına ve kullanımının göz üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Kozmetik ürünlerin oküler yüzey ve gözyaşı bezi üzerine etkileri, göz üzerinde alerji ve toksisite gibi etkilerine değindiği konuşmasıyla ikinci oturumu sonlandırdı.
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Üçüncü oturumun ilk konuşmacısı Bezmialem Vakıf Üniversitesinden Dr. Tahsin Çağdaş AKASLAN olup, Kozmetik Ürünlerde Topikal Steroidlerin Kontrolsüz Kullanımının Olası Yan Etkileri konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Sunumunda dermatolojik hastalıkların tedavisinde doğal çözüm iddiasıyla piyasaya sürülen preparatlarda kullanılabilen topikal steroidlerin yol açabileceği yan etkilerinden bahsetti.
Ardından sahneye gelen Gebze Teknik Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü’nden İsrafil Küçük biyoteknoloji, mikron veya nano boyutlu teknolojilerdeki gelişmelerle birlikte bu alan üzerindeki ilginin giderek arttığına dikkat çekerek konuya dair çalışmalarını dinleyicilerle paylaştı.
Oturumun son konuşması Iğdır Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Demirtaş tarafından Türkiyenin Potansiyeli Propolisten Yenilikçi Kozmetik Ürünleri: Yenilikçi Arge Çalışmaları adlı sunumla yapıldı. Türkiye’nin propolis üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada olduğunu vurgulandı. Propolisin tüm üretim aşamalarından bahseden Demirtaş, propolis elde etme yöntemlerine detaylı olarak değindi.
İkinci bölümde sizlerle daha çok Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Murat Yıldız ve TÜV Austria Personel Belgelendirme Eğitim Ltd. Şti. Sevgi AKKUZU AKOĞLU yetkililerinin sunum ve konuşmalarından önemli satır başlarını paylaşacağız.
Takipte kalın.